Forums » General discussions » Wereld kan carbon emissiedoelstellingen missen, Energie Agentschap zegt
Westward group alternative energy tokyo UN Paris Summit – De wereld van de energie-systeem "in gevaar is van tekortschieten van de hoop en verwachtingen te kunnen voldoen", aldus het jaarverslag vooruitzichten van het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

Het rapport wijst op kernenergie als een belangrijk element in het verminderen van de uitstoot van koolstof en het verstrekken van energiezekerheid.

Een samenvatting van het rapport kijkt vooruit naar 2040, en zegt dat de energievoorziening van de wereld zal komen ongeveer gelijke verhoudingen van olie, gas, kolen en koolstofarme

China, de VS ondertekenen baanbrekende deal om de uitstoot terug te dringen
Maar waardoor het aandeel van fossiele brandstoffen tot 75 procent van de energievoorziening in de wereld is "niet genoeg om de stijging van de uitstoot van kooldioxide voort," het zegt. Op dit pad, de wereld zal de temperatuur nog steeds op het goede spoor te stijgen met 3,6 graden Celsius. Dat is veel hoger dan de doelstelling van 2 graden stijging van het Intergovernmental Panel on Climate Change ingesteld.

Tot doel het panel te voldoen vereist "dringende maatregelen om de energie-systeem te sturen naar een veiliger pad," de samenvatting zegt. Het belooft een bijzonder verslag over het onderwerp, om te worden uitgebracht in medio 2015 vooruit VN klimaatonderhandelingen in Parijs.

Het rapport werd uitgebracht net als de VS en China een deal gesloten om de koolstofuitstoot te beperken. Volgens de overeenkomst, de VS overeengekomen om de uitstoot te snijden tussen de 26 en 28 procent in 2025 ten opzichte van het niveau van 2005, Canadian Press gemeld.
Ambtenaren hebben gezegd dat de VS al op weg om ons te ontmoeten President Barack Obama's eerdere doel om de uitstoot te verminderen met 17 procent in 2020, en dat het herziene doel betekende de VS zou de vervuiling ongeveer twee keer snijden zo snel tijdens een periode van vijf jaar, te beginnen in 2020
.
China, waarvan de emissies groeien als het bouwt nieuwe kolencentrales, een doelstelling voor de emissies naar de piek van ongeveer 2030 - en eerder indien mogelijk - met het idee is dat de emissie dan zou beginnen te vallen, volgens de CP.

Hoewel dat doel nog steeds mogelijk maakt China tot meer kooldioxide te pompen voor de komende 16 jaar, het betekende een ongekende stap voor Beijing, dat terughoudend moeten verpakt zijn in op het klimaat door de internationale gemeenschap is geweest.

Het IEA rapport pleit voor de energieprijzen en het beleid dat meer energie-efficiëntie zal aanmoedigen. Maar in het verslag opgemerkt dat Noord-Amerika is waarschijnlijk een lage prijs regio blijven via 2040. Lage energieprijzen bieden kleine beloning voor het stimuleren van efficiëntie.
Het bureau zegt dat de sector elektriciteit is de snelst groeiende vorm van energie, maar degene die ook zijn aandeel van fossiele brandstoffen de snelste is verminderd.

Hernieuwbare energietechnologieën zijn een "kritische element" van koolstofarme energie, zegt het rapport, waarbij windenergie voor het grootste aandeel van de mondiale groei.

Het rapport citeert ook kernenergie als "een van de weinige opties die beschikbaar zijn op schaal om de uitstoot van kooldioxide te verminderen", terwijl het verplaatsen van andere vormen van opwekking. Maar merkt op dat de publieke bezorgdheid over kernenergie zijn veel - vooral over de veiligheid - en moet worden aangepakt.

Een van de vragen is wat te doen met het kernafval, het zegt, opmerkend dat "geen enkel land heeft geopend, een permanente verwijdering van de meest langlevende en hoogradioactief afval geproduceerd door commerciële reactoren te isoleren."

Canada's Nuclear Waste Management Organization is momenteel op zoek naar een site te ontdoen van Canada's gebruikte splijtstof, die op gevaarlijke radioactieve voor honderdduizenden jaren blijft.

In een afzonderlijk proces wordt Ontario Power Generation stelt voor laag en middelactief kernafval te begraven in een kalksteen formatie 680 meter onder de grond aan het Bruce kerncentrale in de buurt van Kincardine, Ont., Op de Lake Huron kustlijn.

Een federale review panel overweegt het voorstel.